Carnaval straks in huiselijke kring en vooral digitaal, 'Misschien na 19 januari iets meer lucht'

14 december 2020 om 22:47 • Aangepast 15 december 2020 om 08:01
nl
Carnaval in Brabant wordt komend jaar uitsluitend in huiselijke kring gevierd. Er worden livestreams ontwikkeld met redes van prinsen, buuts en tonpraten en films van vorige carnavalsvieringen. "Het wordt een digitale carnaval", zei voorzitter Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals Federatie maandagavond.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Tientallen Brabantse carnavalsorganisaties hebben maandagavond online met elkaar overlegd wat nog mogelijk is met carnaval in 2021. "Een fysieke carnaval waaraan iedereen meedoet, dat gaat 'm niet worden", vatte Van de Laar samen.

Geen carnaval op straat, alleen digitaal, in huiselijke kring gevierd. Er is nog een klein kansje dat er na 19 januari meer lucht is, als de besmettingen door het coronavirus ver genoeg zijn teruggedrongen en de nu lockdown wordt beëindigd. Maar dan nog zijn evenementen onmogelijk, aldus Van de Laar. "Dan kunnen er hooguit wat kleinschalige dingen gebeuren."

De Federatie overweegt wel een campagne te houden om mensen van boven de rivieren te ontmoedigen met carnaval naar Brabant te komen. "Ze kwamen vorige jaren met bussen vol, bijvoorbeeld uit Utrecht en Rotterdam, naar met name Den Bosch en Breda", weet Van de Laar. "We overwegen om samen met de Limburgse carnavalsbonden een oproep aan deze mensen te doen: kom niet naar het zuiden, er zijn geen carnavalsfeesten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.