Henk Vos trapt beveiliger van crossfestival een gebroken neus: oud-voetballer krijgt taakstraf

15 december 2020 om 16:45 • Aangepast 16 december 2020 om 09:44
nl
Oud-voetballer Henk Vos (52) uit Fijnaart heeft een taakstraf van 150 uur opgelegd gekregen. De voormalig speler van onder meer RBC Roosendaal, FC Den Bosch en Feyenoord maakte zich in juni 2016 schuldig aan zware mishandeling van een beveiliger op een crossfestival, oordeelde de rechtbank in Den Haag dinsdag. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 3600 euro betalen aan het slachtoffer.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Zelf ontkende Vos eerder dat hij de man een gebroken neus trapte op het Westlandse Crossfestival in Honselersdijk (Zuid-Holland). De rechtbank oordeelt nu echter dat daar genoeg bewijs voor is. Zo moest de beveiliger na de mishandeling twee keer aan zijn neus worden geopereerd. Ook zat er bloed van de gewond geraakte beveiliger op een schoen die Vos droeg.

De straf is flink lager dan de zes maanden cel en 17.000 euro schadevergoeding die tegen Vos waren geëist. De rechtbank heeft onder andere laten meewegen dat de oud-voetballer ook zelf mishandeld werd op het festival en dat onterecht in de media gemeld werd dat zijn zoon ook betrokken was.

Vos zei dat hij bij de uitgang van het festivalterrein werd tegengehouden door een aantal beveiligers van International Security Agency (ISA) uit Amsterdam. Zij dachten dat hij hun collega in het gezicht had getrapt en daarom schopten en sloegen ze hem backstage.

Getuigen
Welke beveiligers Vos mishandelden, is niet duidelijk geworden. De directie van het bedrijf werd ervan beschuldigd dat ze de beveiligers onder druk zette om niet te getuigen, maar daar is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs voor.

Ook de directeur van ISA en de projectleider die op het festivalterrein was, zijn volgens de rechter niet aansprakelijk voor de mishandeling of het beïnvloeden van getuigen. Tegen het bedrijf was een boete van 23.000 euro geëist.

LEES OOK: Voormalig profvoetballer mogelijk zes maanden cel in, omdat hij beveiliger gebroken neus trapte

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.