Video

Medewerkster van bakkerij doodsbang bij overval: 'Ik dacht dat ik mijn kinderen nooit meer zou zien'

16 december 2020 om 10:36
nl
Een 45-jarige medewerkster van een Tilburgse bakkerij stond doodsangsten uit toen op 9 maart van dit jaar een tiener met een groot mes de winkel binnenkwam. De vrouw deed in Opsporing Verzocht haar verhaal.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

"Ik dacht dat ik mijn kinderen nooit meer zou zien", vertelt de 45-jarige vrouw. Ze is onherkenbaar in beeld en moet huilen wanneer ze terugdenkt aan die ochtend. "Ik heb op een moment gedacht dat ik nooit meer thuis zou komen."

In de video zie je beelden van de overval:

Wachten op privacy instellingen...

Om kwart over elf was de medewerkster in het magazijn toen een jongen met capuchon op rustig de winkel binnenkwam. ''Het was een normale jongen om te zien, maar na één seconde was alles anders."

De jongen pakte haar stevig vast en eiste geld uit de kassalade. Hij pakte haar zelfs zo stevig vast dat enkele knopen van haar blouse losscheurden. "Ik weet nog dat ik zei dat hij het zelf moest pakken." De overvaller nam uitgebreid de tijd om meerdere malen een greep uit de lade te doen.

Trucje met mes
Op een gegeven moment duwde de medewerkster de kassalade dicht en durfde ze de overvaller zelfs een duw te geven. Die gaf echter geen kick en wandelde rustig de bakkerij uit. Onderweg deed hij nog een trucje met zijn mes en trok hij de deur netjes achter zich dicht.

Inmiddels werkt de vrouw weer met plezier in de winkel, maar die ochtend in maart heeft veel teweeg gebracht. ''Het is allemaal goed afgelopen, maar van binnen hij heeft veel schade aangericht. Ik laat me echter niet klein krijgen."

De politie is nog altijd op zoek naar de jonge overvaller, die waarschijnlijk rond de 20 jaar oud is. Eerder besteedde Bureau Brabant aandacht aan de zaak, maar dat leverde nog niets op. Woensdagmiddag laat de politie weten hoeveel tips de uitzending van Opsporing Verzocht heeft opgeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.