65 banen geschrapt bij Swinkels Family Brewers, coronacrisis versnelt ingrepen

16 december 2020 om 16:32 • Aangepast 17 december 2020 om 16:28
nl
Bierbrouwer Swinkels Family Brewers, het bedrijf achter merken als Bavaria en Palm, neemt afscheid van 65 werknemers. De ingrepen stonden al gepland voordat de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Door de crisis is het proces echter versneld, laat een woordvoerster weten.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Van een aantal medewerkers wordt gedwongen afscheid genomen. De rest van de banenreductie gebeurt door natuurlijk verloop in de komende twee jaar.

Overnames
Swinkels nam de afgelopen jaren enkele andere brouwerijen over, waaronder brouwer van speciaal bier De Molen en het Belgische Palm. Het bedrijf keek naar de kosten en naar de manier waarop het voordelen kan halen uit de samenvoeging. Ook kondigde het bedrijf eerder aan in te zetten op verdere digitalisering.

Hoewel de ingrepen niet direct met de coronacrisis van doen hebben, wordt de brouwer er wel hard door geraakt. De sluiting van de horeca, goed voor circa de helft van de omzet, hakt er duidelijk in. Het bedrijf verwacht echter niet van meer mensen afscheid te hoeven nemen.

Bij de brouwerijen van Swinkels werken in totaal zo'n 1800 medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.