Video

Alle coronavaccins voor heel Nederland worden opgeslagen in Oss

18 december 2020 om 16:07 • Aangepast 21 december 2020 om 10:53
nl
De coronavaccins en bijbehorende medische hulpmiddelen worden opgeslagen bij het bedrijf Movianto in Oss. De gemeente Oss meldde vrijdag dat het Ministerie van Volksgezondheid heeft gekozen voor die locatie op het bedrijventerrein Vorstengrafdonk.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De gemeente stelt dat de keuze op Movianto is gevallen omdat dit 'een hooggekwalificeerd logistiek bedrijf is dat gespecialiseerd is in opslag en vervoer van geneesmiddelen'. Het bedrijf heeft ervaring met opslag en transport voor een vaccinatieprogramma omdat het jaarlijks de landelijke griepvaccinatie verzorgt, aldus de gemeente.

Politiebegeleiding
De eerste vaccinatie tegen het coronavirus in Nederland vindt plaats op vrijdag 8 januari, als het Europees geneesmiddelenbureau EMA het vaccin van Pfizer en BioNTech volgende week goedkeurt. Michiel Heller, manager van Movianto Nederland, zegt desgevraagd dat de vaccins pas na de goedkeuring door EMA binnen zullen komen. Wanneer dat precies is en hoeveel doses vervoerd worden, kon hij niet zeggen.

De vrachtwagens die nu al gespot zijn en onder politiebegeleiding bij het distributiecentrum in Oss aankomen, vervoeren andere medische spullen. Welke dat zijn, kon Heller niet zeggen. Ook kon hij geen uitspraken doen over de kosten van de opslag en verspreiding van het vaccin en de beveiliging daarvan. Wel bevestigde Heller dat Movianto ook veel coronatestkits vervoert. "Dat zijn verschillende varianten van verschillende fabrikanten die de hele wereld overgaan."

Logistieke dienstverlener
Movianto is onderdeel van het Franse familiebedrijf Walden, een van de grootste logistieke dienstverleners van de farmaceutische industrie in Europa. Movianto is actief in twaalf landen en heeft daar meer dan twintig depots. In de Benelux heeft Movianto er drie: één in Oss en twee in België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.