Video

500 kilo zelfgemaakt vuurwerk gevonden in Vught, ook grote partij aangetroffen in Nieuwendijk

19 december 2020 om 09:57 • Aangepast 20 december 2020 om 12:29
nl
Er zijn vrijdagavond grote partijen illegaal vuurwerk gevonden in Vught en Nieuwendijk. In Vught ging het om ongeveer 500 kilo zelfgemaakt zwaar vuurwerk. In Nieuwendijk lag 202 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen in een huis.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Agenten in Vught vonden de partij zwaar vuurwerk in een schuur aan de Jagersweg. Later werd nog een deel gevonden in een huis aan de Hageland. De bewoner, een 46-jarige man, is opgepakt. Uit voorzorg werd het huis van de buren ontruimd.

De twee vuurwerkvondsten in Vught hebben met elkaar te maken, bevestigt een politiewoordvoerder. Eerder op de avond nam een explosievenspecialist van de politie het vuurwerk daar onder de loep om te zien hoe het veilig weggehaald kon worden. Die oordeelde dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) er een nadere blik op moest werpen.

De EOD haalde het vuurwerk weg (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De EOD haalde het vuurwerk weg (foto: Bart Meesters/SQ Vision).

Zo'n 202 kilo vuurwerk in Nieuwendijk
Ook in Nieuwendijk (gemeente Altena) hadden agenten hun handen vol aan illegaal vuurwerk. In een huis aan de Zandsteeg lag 202 kilo opgeslagen. Twee mannen van 26 en 28 jaar oud zijn aangehouden. De politie kwam dit vuurwerk op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem.

Foto: Politieteam Dongemond
Foto: Politieteam Dongemond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.