Video

IJshockeyclub Tilburg Trappers speelt weer in Nederland: 'Wennen zo zonder publiek'

18 december 2020 om 23:36 • Aangepast 19 december 2020 om 12:12
nl
De topsportcompetities mochten sinds donderdag 17 december hun activiteiten weer opstarten. IJshockeyclub Tilburg Trappers speelde gelijk vrijdagavond thuis een wedstrijd. Daarmee zijn de Trappers de eerste Brabantse (niet voetbal) club, die sinds de gedeeltelijke lockdown is ingegaan, weer een sportwedstrijd speelt. Wennen was het wel voor iedereen, maar de show ging gewoon door: harde muziek, een spectaculaire opkomst en er werd gewoon gejuicht. Maar wel zonder publiek.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Wel was er een heel protocol waar de club zich aan moest houden. Zo werd er een bubbel gecreëerd bij het ijshockeyveld en bij de dug out. Ook was een mondkapje dragen verplicht. En er was uiteraard geen publiek aanwezig. "Wel zijn we heel erg blij dat we weer wedstrijden in eigen huis kunnen spelen", zegt directeur Ruud van Baast van de Tilburg Trappers.

De afgelopen maanden ging de Oberliga gewoon door, maar konden de Trappers alleen maar uitwedstrijden spelen. "Dat werd op een gegeven moment erg vermoeiend. We moesten soms wel 800 kilometer rijden om een wedstrijd te spelen. We hebben een hoop kilometers gemaakt de afgelopen maanden", vertelt Van Baast. "We begonnen het aardig zat te worden."

Gewoon opkomst en muziek
De spelers missen natuurlijk het publiek tijdens de wedstrijden, maar voor de rest blijft alles hetzelfde. "Er is gewoon een opkomst. We hebben een DJ en een stadionspeaker. Alles is hetzelfde als anders. Er is alleen geen publiek", zegt Van Baast. "De wedstrijd wordt live uitgezonden. De vrijwilligers zijn ook weer blij dat ze gewoon weer kunnen beginnen."

Waar andere clubs beperkt konden trainen, en daardoor niet gelijk kunnen beginnen met wedstrijden spelen, speelden de Trappers gewoon hun wedstrijden door. "In Duitsland spelen ze al maanden in een bubbel. Het gaat er wel streng aan toe, maar het is te doen. maar je kan niet een heel seizoen alleen maar uitwedstrijden spelen. We kunnen eindelijk weer los", aldus Van Baast.

Spelen zonder publiek? Zo ziet dat eruit. bekijk hieronder de video

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!