Ondernemer dacht dat kerstborrel in garage mocht: 'We mogen normaal met dertig man binnen zijn'

19 december 2020 om 11:53 • Aangepast 21 december 2020 om 11:19
nl
De eigenaar van het garagebedrijf waar vrijdagavond een kerstborrel werd beëindigd, dacht dat dit gewoon mocht. Robert van Hoof wilde een klein feestje houden voor zo'n twintig man personeel. "We hielden afstand en mogen normaal met dertig werknemers op de werkvloer zijn."
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Rond tien uur in de avond kwamen er bij de politie meldingen van omwonenden binnen van geluidsoverlast. Maar liefst zeven politieauto's werden naar de straat Hoog Geldrop gestuurd. Vijftien aanwezige personeelsleden werden op de bon geslingerd. Ze mopperden dat ze de boete niet zouden gaan betalen, omdat ze in hun ogen niks verkeerd zouden hebben gedaan.

"We gaan de boetes netjes betalen."

De eigenaar van Holland Automotive is zaterdagochtend iets nuchterder over de situatie. "We gaan de boetes gewoon netjes betalen. Daarna kijken we of de boetes terecht zijn uitgedeeld. Als we fout zitten, nemen we natuurlijk gewoon de schuld op ons."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het gaat om een illegaal feestje waar zo'n 20 tot 25 mensen bij aanwezig waren. Uiteindelijk zijn er vijftien boetes uitgedeeld. Ook de eigenaar kreeg een boete.

De ondernemer dacht vrijdagavond veilig een kleine borrel voor alleen zijn personeel te kunnen geven. "We hebben een grote ruimte waar we veel afstand kunnen houden. Ik had er geen erg in dat we de regels overtraden."

Een week voordat de lockdown inging waarschuwde premier Mark Rutte al om geen fysieke kerstborrels te organiseren. Hij waarschuwde dat borrels op de werkvloer zeer onverstandig zijn.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.