Video

Honderden mensen demonstreren in Eindhoven tegen coronamaatregelen

19 december 2020 om 16:22 • Aangepast 20 december 2020 om 10:11
nl
Honderden mensen demonstreren zaterdagmiddag in het centrum van Eindhoven tegen de coronamaatregelen. De demonstratie begon om drie uur en wordt tot zes uur gehouden op het 18 Septemberplein.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De gemeente was vooraf op de hoogte van de demonstratie en gaf toestemming. Wel moeten de demonstranten zich aan maatregels houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand.

"Demonstreren is een grondrecht, zelfs in tijden van corona", aldus een woordvoerder van de gemeente Eindhoven. Vooraf werden vijfhonderd mensen verwacht. Het is onduidelijk hoeveel mensen er zaterdagmiddag precies op het plein staan. Het gaat in ieder geval om honderden mensen.

Foto: Sem van Rijssel
Foto: Sem van Rijssel

Op het plein staat een groot podium voor sprekers, muzikanten en onder andere een drumceremonie. De aanwezigen dragen geen mondkapjes, maar moeten wel anderhalve meter afstand houden. Ook de organisatie roept daartoe op omdat de demonstratie anders wordt beëindigd. Volgens een verslaggever ter plaatse is de sfeer gemoedelijk en rustig.

Een van de sprekers zei bijvoorbeeld onder luid gejuich: "Het angstvirus is een zeer gevaarlijk virus. Meer mensen zullen doodgaan van angst dan van welk virus dan ook."

De organisatoren noemen de demonstratie 'Licht op Verbinding'. Via online crowdfunding werd bijna drieduizend euro opgehaald voor de manifestatie die bedoeld is om 'de verbinding met elkaar op te zoeken en te kiezen voor een mooie toekomst', aldus de organisatoren.

(foto: Sem van Rijssel).
(foto: Sem van Rijssel).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.