Michael van Gerwen begint jacht op nieuwe WK-titel met overtuigende zege

19 december 2020 om 23:39 • Aangepast 29 december 2020 om 12:07
nl
Michael van Gerwen is met een overtuigende 3-1 zege begonnen aan het WK. De darter maakte grote indruk in de partij tegen Ryan Murry.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Dartliefhebbers denken bij een wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Ryan Murry vooral terug aan 2017. Toen gooide Van Gerwen twee negendarters. Zaterdagavond stonden ze tegenover elkaar in de tweede ronde van het WK.

In een leeg Alexandra Palace begon Van Gerwen goed aan zijn WK. Mighty Mike pakte de eerste set zonder een leg te verliezen. De derde leg gooide de drievoudig wereldkampioen uit op het moment dat zijn tegenstander nog 288 had staan.

Kijkend naar het gemiddelde en de makkelijke winst van de eerste set leek een hele makkelijke overwinning in de maak. Maar Murray liet zich er niet gek door maken. De 33-jarige Schot was goed in de legs die hij mocht beginnen. Dat was genoeg om de tweede set met 3-2 naar zich toe te trekken en zo op gelijke hoogte te komen in sets.

Gretig
Een gretige Van Gerwen schakelde nog een tandje bij. De eerste set gooide hij een gemiddelde van 100, de tweede set volgde met 109 en de derde set eindigde hij met 113 gemiddeld. Indrukwekkende cijfers, gecombineerd met het winnen van de derde set.

Een break in de derde leg van set vier zorgde voor het definitieve verschil. Van Gerwen mocht zelf beginnen. Wat volgde was zijn minste leg van de avond, met drie matchdarts de niet verzilverd werden. Murray maakte daar dankbaar gebruik van en pakte een break terug. Murray kreeg in de vijfde leg de kans om via dubbel tien een vijfde set af te dwingen. Dat lukte hem niet. Van Gerwen gooide vervolgens 76 uit.

Een flinke schreeuw volgde, met daarbij een gebalde vuist. Door naar de volgende ronde was het eerste doel. Dat het zo overtuigend was, uiteindelijk met een gemiddelde van 108,98, maakt het voor MvG extra lekker.

"Om zo te beginnen, dat geeft heel veel zelfvertrouwen."

“Ik moest aan de bak”, zei Van Gerwen na afloop van de zege voor de camera van RTL7. “Maar mijn voorbereiding was heel goed. Dit zat er aan te komen. Maar om dan zo te beginnen, dat geeft heel veel zelfvertrouwen. Vanuit hier kunnen we verder bouwen.”

Een glimlach was te zien bij de ontspannen Van Gerwen. Toch is er nog geen grote blijdschap. “Qua scorend vermogen was het echt heel goed. Ik maakte weinig grote fouten. Iedere beurt gooide ik een triple, daarmee leg je iemand op de slachtbank en dat heb ik vandaag gedaan. Maar er is niks om blij mee te zijn. Je kunt pas blij zijn als je het toernooi hebt gewonnen. Er is nog heel veel werk te verrichten.”

Van Gerwen komt pas na de kerstdagen weer in actie op het WK. Hij komt dan in actie tegen de winnaar van de partij tussen Ricky Evans en Mickey Mansell.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.