Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie Tilburger (35), man aangehouden na 'flinke sprint' - Omroep Brabant

Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie Tilburger (35), man aangehouden na 'flinke sprint'

20 december 2020 om 21:37 • Aangepast 22 december 2020 om 18:13
De politie heeft zondagavond een waarschuwingsschot gelost bij de arrestatie van een 35-jarige man uit Tilburg. Dat gebeurde op de Venusstraat toen de man probeerde de benen te nemen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Volgens de politie was de man mogelijk in het bezit van een vuurwapen. Hij mocht van de officier van justitie aangehouden worden vanwege eerder huiselijk geweld.

'Flinke sprint'
Rond zeven uur ontving de politie een melding van een ruzie op de Venusstraat. Hier zou de verdachte aanwezig zijn. Toen de agenten hem in het vizier kregen, rende hij weg. Een van de agenten riep dat hij moest blijven staan. Toen hij niet luisterde, werd er een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens gaf de verdachte zich over en werd hij in de handboeien geslagen.

Aan de aanhouding van de verdachte ging een achtervolging te voet vooraf. "En met te voet bedoelen we een flinke sprint", zo laten wijkagenten op social media weten. "Hij kon niet ontkomen aan al deze sprintende collega's."

Vuurwapen gevonden
Later werd op de vluchtroute van de verdachte een vuurwapen gevonden. Dit is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...