Tientallen wapens gevonden in huis naast drugslab in Someren - Omroep Brabant

Tientallen wapens gevonden in huis naast drugslab in Someren

26 december 2020 om 15:33 • Aangepast 28 december 2020 om 10:38
nl
De politie heeft tientallen wapens gevonden in een huis aan de Bergdijk in Someren. In een loods bij het huis werd donderdag een groot drugslab ontdekt, dat niet meer gebruikt werd.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Voor een paar wapens had de eigenaar mogelijk een vergunning, maar de meeste wapens zijn illegaal, meldt de politie. Behalve de wapens werden grote hoeveelheden chemisch afval gevonden.

Eerder deze week kwam bij de politie informatie binnen dat in een loods bij het huis aan de Bergdijk een drugslab zou zitten. Daarop werd direct een groot onderzoek ingesteld. Na enkele dagen werd besloten om donderdag een inval te doen in de loods.

(Foto: Pim Verkoelen/SQ Vision).
(Foto: Pim Verkoelen/SQ Vision).

In de loods vond de politie materialen voor een drugslab, maar dat was op het moment van de inval al buiten gebruik. Vermoedelijk ging het om een amfetaminelab, maar dat moet uit onderzoek blijken.

Chemicaliën
In de loods en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen grote en kleine vaten gevonden. Sommige waren leeg, maar vele bevatten chemicaliën of chemisch afval. Er werd ook een hoeveelheid amfetaminepasta in beslag genomen.

Duidelijk is dat het ging om een groot lab dat langere tijd heeft gedraaid en waar in potentie voor duizenden liters aan eindproduct kon worden gefabriceerd.

Drie mannen aangehouden
Tijdens de actie werden een man van 68 uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne aangehouden. De man uit Someren zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.