Video

Man raakt zwaargewond als zelfgemaakt vuurwerk ontploft

28 december 2020 om 11:46 • Aangepast 6 januari 2021 om 16:39
nl
In een woning aan de Brederodeweg in Boxtel is maandagmorgen vuurwerk ontploft. Een man is hierbij zwaargewond geraakt. De Explosieven Opruimings Dienst doet onderzoek en ruimt het vuurwerk op. In het huis is ook ander, explosief materiaal gevonden, dat niet zomaar verplaatst kan worden. Het opruimen gaat nog geruime tijd duren.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens omwonenden zouden agenten hebben gezegd dat de man zelf vuurwerk probeerde te maken. Hij zou aan zijn handen en armen gewond zijn geraakt, toen het misging.

Het huis waar het vuurwerk lag, ligt een beetje achteraf.
Het huis waar het vuurwerk lag, ligt een beetje achteraf.

Omgeving afgezet
Hoe ernstig de schade is, is nog onduidelijk. De hulpdiensten zijn aanwezig en de politie doet onderzoek. De omgeving is uit voorzorg afgezet.

Uit voorzorg is iedereen die binnen een straal van vijftig meter rond de woning woont, geëvacueerd. Zij worden tijdelijk ergens anders opgevangen. Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer naar huis mogen.

Verbrande handen en onderarmen
Een huisgenoot, net als het slachtoffer een Oost-Europeaan, vertelt aan het Brabants Dagblad dat de man verbrande handen en onderarmen heeft. ,,Ik lag zelf te slapen toen het gebeurde, maar werd wakker toen ik hem ‘Hilfe!’ hoorde roepen.”

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.