Buren van zwaargewonde vuurwerkfanaat mogen weer naar huis na ontploffing

28 december 2020 om 20:11 • Aangepast 29 december 2020 om 10:08
nl
De omwonenden van de woning aan de Brederodeweg in Boxtel waar maandag zwaar vuurwerk ontplofte, zijn weer terug in hun huis. Eerder op de dag moesten ze hun huis uit, omdat de situatie niet veilig was. De groep werd opgevangen in het gemeentehuis. De bewoner van het huis raakte bij de explosie gewond aan handen en onderarmen. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens omwonenden zou de man hebben geprobeerd om zelf vuurwerk te maken. De bewoner van het huis is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan.

Evacuatie
Na de ontploffing werd uit voorzorg iedereen die binnen een straal van vijftig meter rond de woning woont, geëvacueerd. De omgeving werd afgezet om de schade te onderzoeken. De omwonenden werden opgevangen in het gemeentehuis van Boxtel. Op het moment dat er eten werd bezorgd, kregen de mensen de melding dat de situatie in hun buurt weer veilig was.

Explosief materiaal
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzoekt wat voor explosief materiaal er is gevonden. Eerder werd gemeld dat het ging om een explosieve stof, die niet zomaar verplaatst kon worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.