Video

Rino heeft een alternatief voor vuurwerk en levert dat coronaproof af

29 december 2020 om 19:00 • Aangepast 30 december 2020 om 20:57
nl
Nu er een vuurwerkverbod is met oud en nieuw bedenken mensen allerlei alternatieven. Zo ook jongerenwerker Rino Driessen uit Bavel. Hij heeft wel een hele simpele oplossing: een cd met vuurwerkgeluiden. Rino verkoopt ze voor een goed doel en komt de cd's ook nog eens coronaproof bij je thuis brengen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Rino Driessen is de drijvende kracht achter de stichting Ariba, een dagbesteding voor jongeren met een krasje. Die steken graag vuurwerk af, maar dat mag dit jaar niet. En dus bedacht Rino daar een even simpel als doeltreffend alternatief voor. "Een cd met vuurwerkgeluid", zo zegt de selfmade jongerenwerker. "Als je het volume hard zet, is het net echt. Je kunt de cd lekker opzetten in de kamer met wat eten en drinken erbij. Veilig en hartstikke gezellig."

Bekijk de video met het veilige vuurwerk en de presentatiemachine van Rino:

Bij dagbesteding Ariba aan de rand van Bavel lopen nogal wat dieren rond. Maar volgens Driessen is dat geen enkel probleem. Hij draait tijdens oud en nieuw de cd zelfs af met de boxen naar buiten gericht. "Beesten kunnen er met deze cd ook op getraind worden. Want mijn honden, paarden, varkens en ook Keesje de bok reageren er niet op."

"Het digitale vuurwerk wordt via een speciale kar met een kunsthand overhandigd."

Om iedereen het echte nieuwjaarsgevoel te geven, verkoopt Rino de cd. Die heeft hij dan ook in een speciaal hoesje gestoken. Een exemplaar kost vijftig euro en de opbrengst gaat naar het goede doel. "Het geld gaat naar ondernemers in Bavel die door de coronacrisis zijn getroffen."

Als klap op de vuurpijl komt Rino Driessen de cd ook nog eens persoonlijk afgeven. Volledig coronaproof. "Het digitale vuurwerk wordt via een speciale kar met een kunsthand overhandigd." Wie de cd wil kopen, kan gewoon even naar Rino bellen: 06-33196053.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.