Gemeentehuis Etten-Leur urenlang afgezet vanwege 'rookbom' gemaakt van sterretjes - Omroep Brabant
Video

Gemeentehuis Etten-Leur urenlang afgezet vanwege 'rookbom' gemaakt van sterretjes

30 december 2020 om 10:20 • Aangepast 31 december 2020 om 12:57
nl
Het stadskantoor in Etten-Leur was woensdagochtend enkele uren dicht vanwege een verdacht voorwerp voor de deur. Het zou gaan om een zelfgemaakte vuurwerkbom, die rond tien uur werd gevonden. Na onderzoek bleek het om een onschuldig rookbom van sterretjes te gaan.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het stuk vuurwerk aan de Roosendaalseweg te onderzoeken. Volgens een woordvoerder van de politie werd een deel van de medewerkers overgebracht naar een verder afgelegen deel van het gemeentehuis. Het gemeentehuis hoefde niet ontruimd te worden. Wel werd een gedeelte van het gebouw afgezet. "We nemen geen risico's", aldus de politie.

De hulpdiensten waren uren bezig. Achteraf bleek het om een onschuldige rookbom te gaan die gemaakt was van sterretjes. Er is dus geen gevaar geweest voor de omgeving.

Door iemand gevonden
Het stuk vuurwerk zou een paar honderd meter verderop zijn gevonden door een voorbijganger. Mogelijk wilde hij het afgeven bij de BOA's van de gemeente of weggooien. Uiteindelijk heeft diegene het weggelegd of weggegooid vlakbij het gemeentehuis. De politie weet wie diegene is maar weet dus nog niet wie het stuk vuurwerk in eerste instantie gemaakt heeft.

(foto: SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: SQ Vision Mediaprodukties).

Rond kwart over twaalf nam de EOD het stuk vuurwerk mee. De afzettingen werden opgeheven en iedereen kon weer terug naar zijn of haar werkplek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.