Man ziet zijn gestolen mountainbike te koop staan en lokt fietsendieven in de val

30 december 2020 om 13:32 • Aangepast 31 december 2020 om 13:25
nl
Een slachtoffer van een fietsendiefstal heeft de verkopers van zijn gestolen fiets in de val gelokt. De politie zat ook in het complot en kon twee jonge Tilburgers (16 en 18 jaar oud) aanhouden op verdenking van heling.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Afgelopen dinsdag meldde een man zich bij de politie. Hij had eerder deze week aangifte gedaan van de diefstal van zijn dure mountainbike. Als een volleerd rechercheur had hij sindsdien het internet afgespeurd naar zijn fiets. Op 29 december zag hij dat zijn fiets te koop werd aangeboden.

Hij deed zich voor als geïnteresseerde en maakte een afspraak met de verkopers om zijn fiets ‘te kopen’. Direct daarna meldde hij zich bij de politie. Na overleg met de officier van justitie gingen enkele politieagenten mee naar ‘de koop’.

Fiets direct teruggekregen
Op het moment dat de twee verdachten de fiets overhandigden, werden ze aangehouden. Het tweetal uit Tilburg wordt in ieder geval verdacht van heling van gestolen spullen. Er wordt onderzocht of ze de fiets ook zelf gestolen hebben. De aangever heeft direct zijn fiets weer teruggekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.