Video

Geen vuurwerk, wel massaal aan de oliebollen: zo vieren Brabanders oud en nieuw in uniek jaar

31 december 2020 om 12:59 • Aangepast 8 januari 2021 om 12:26
nl
Het wordt een unieke en vreemde jaarwisseling donderdagavond, zo zonder vuurwerk en grote feesten. Maar dat betekent niet dat we het niet gezellig kunnen maken. Brabanders gaan oud en nieuw vieren met oliebollen, champagne, lekker eten en oudejaarsconferences, blijkt uit een rondvraag op straat.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Zo vieren Brabanders oud en nieuw:

Het is overduidelijk dat heel veel mensen gaan kijken naar de oudejaarsconference van Guido Weijers op RTL4. Veel fans van de cabaretier geven aan dat ze erg toe zijn aan een 'normale' conference en een stevige lachpartij.

Wachten op privacy instellingen...

Al vanaf donderdagochtend stonden er lange rijen bij de oliebollenkramen in Brabant. Driekwartier wachten op bollen, flappen en beignets was geen uitzondering. In Eindhoven hielden boa's even een oogje in het zeil vanwege de enorme wachtrij bij de kraam op de Ouverture in de wijk Blixembosch.

Brabant heeft in oliebollen, we stonden donderdag massaal in de rij:

In Den Bosch was het beeld hetzelfde op de Parade. Al gaf de lengte van rij soms een vertekend beeld, want alles was wel op anderhalve meter afstand vanwege de coronamaatregelen.

Wachten op privacy instellingen...

Toch was het vaak een kwestie van geduld hebben voor een zakje oliebollen.

Wachten op privacy instellingen...
Drukte bij twee oliebollenkramen op de Dr. Struyckenstraat in Breda. (Foto: Perry Roovers/SQ Vison)
Drukte bij twee oliebollenkramen op de Dr. Struyckenstraat in Breda. (Foto: Perry Roovers/SQ Vison)

Nu we aan huis gekluisterd zitten, bakken ook veel mensen zelf oliebollen. Op oudejaarsdag maken veel Brabo’s ook nog een lange wandeling, blijkt uit een rondvraag op Facebook.

Ondanks het vuurwerkverbod, blijft het donderdagnacht om twaalf uur als het goed is allesbehalve stil. In verschillende steden en dorpen zullen de kerkklokken klinken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.