300 mensen vormen erehaag voor pakketbezorger Pierre - Omroep Brabant

300 mensen vormen erehaag voor pakketbezorger Pierre

31 december 2020 om 19:38 • Aangepast 4 januari 2021 om 09:24
nl
Pierre Janssen kent iedereen in Vierlingsbeek en iedereen kent hem. De pakketbezorger gaat na zeven jaar iets anders doen. Hij is zo populair dat de dorpelingen hem donderdag verrasten met een erehaag waar driehonderd mensen op afkwamen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"Pierre is nog maar 34, maar hij wil meer tijd met zijn dochtertje doorbrengen", zegt Kirsten Janssen (19) (geen familie), die het initiatief nam voor de erehaag. "Hij was nu soms pas om tien uur 's avonds thuis." Daarom stopt de bezorger per 1 januari bij PostNL.

Kirsten: "De pakketbezorger geeft alleen een pakketje af en is weer weg, maar Pierre maakt bij iedere deur een praatje. Hij komt hier al zeven jaar en weet alles van iedereen en weet ook waar iedereen woont. Onze pakketjes gaf hij bijvoorbeeld altijd al standaard bij mijn opa en oma af omdat hij weet dat die thuis zijn."

Tranen
De pakketbezorger komt uit Venlo. "Juist daarom is het zo bijzonder dat hij zo'n band met ons dorp heeft. Verschillende mensen hadden cadeaus meegenomen. Sommige mensen moesten zelfs huilen. Zijn vrouw en vader wisten van onze actie, die zaten in het complot. Ook zijn dochtertje was erbij."

Er werd een erehaag gevormd voor zijn afscheid. Posbezorger Pierre met zijn vrouw en kind (foto: Yvonne Jacobs Fotografie).
Er werd een erehaag gevormd voor zijn afscheid. Posbezorger Pierre met zijn vrouw en kind (foto: Yvonne Jacobs Fotografie).
Foto: Yvonne Jacobs Fotografie
Foto: Yvonne Jacobs Fotografie

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.