Tilburg onderuit in battle met Nijmegen, slechts 705 Tilburgers laten de fles een maand staan

1 januari 2021 om 21:42 • Aangepast 7 januari 2021 om 18:39
nl
En de winnaar is ... Nijmegen. In een wedstrijd waarbij de Gelderse stad Tilburg uitdaagde om zoveel mogelijk inwoners zover te krijgen mee te doen aan de 'Ik Pas-Battle', heeft Tilburg kansloos verloren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Slechts 705 Tilburgers hebben zich aangemeld om tijdens Dry Januari een maand niet te drinken. In Nijmegen is de animo twee keer zo groot, daar doen 1621 deelnemers mee.

Zowel teams als individuele deelnemers konden zich opgeven, in beide rubrieken is de Tilburgse animo minimaal.

Dry January
Begin december nodigde Nijmegen de Kruikenzeikers uit voor een echte battle. Welke stad kreeg de meeste mensen zover om tijdens Dry January geen alcohol te drinken?

Het was een uitdaging van burgemeester Hubert Bruls die bestuurlijk Tilburg maar al te graag accepteerde. Zo ging wethouder Rolph Dols de uitdaging in een video aan.

Vergelijkbare steden
De keuze voor de strijd tussen deze twee steden is gemaakt, omdat Tilburg en Nijmegen qua bevolking en omvang vergelijkbaar zijn. Zo zijn er in beide steden veel studenten die een opleiding volgen in het mbo- en hbo-onderwijs en aan een universiteit.

In Tilburg was echter weinig animo. De teller liep maar langzaam op en de hele maand stonden de Nijmegenaren ver aan kop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!