Jongen gooit aansteker in gezicht van boa en mishandelt hem

3 januari 2021 om 10:32 • Aangepast 4 januari 2021 om 10:48
nl
Een jongen heeft zaterdag in Tilburg een aansteker in het gezicht van een opsporingsambtenaar (boa) gegooid. Dit gebeurde toen de boa wilde voorkomen dat de jongen vuurwerk afstak. De jongen probeerde de benen te nemen, maar de boa greep hem vast. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de jongen aan te houden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De aanhouding verliep niet zonder slag of stoot. De boa die probeerde te voorkomen dat de jongen vuurwerk afstak, kreeg meerdere klappen in zijn gezicht en zijn keel. Het geschrokken slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Ook gaf hij aan even langs de dokter te gaan.

Een en ander gebeurde toen vier opsporingsambtenaren van de gemeente Tilburg zaterdag iets voor drie uur poolshoogte namen aan de Matterhornstraat in Tilburg. Op het voetbalveld daar was een groep van zo'n veertig à vijftig jongeren aanwezig. De boa's wilden de jongeren wijzen op de coronaregels.

Groot deel jongeren vertrok
Een groot deel van de groep vertrok na de komst van de boa's. Op dat moment stak de later aangehouden jongen vuurwerk af. Om te voorkomen dat hij dat weer zou doen, sprak een van de boa's de jongen aan. Daarop gooide hij de aansteker in het gezicht van de ambtenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.