Man speurt via Facebook dieven van zijn gereedschap op en gaat verhaal halen

3 januari 2021 om 11:53 • Aangepast 7 januari 2021 om 18:39
nl
Nadat er werd ingebroken in zijn bedrijfsbus en gereedschap werd gestolen, spoorde een Bredanaar zelf de daders op. Via Facebook verspreidde hij camerabeelden van de inbraak, waarna hij al snel een tip kreeg over het adres van de daders.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Op 2 januari bracht hij hen een bezoek. Om escalatie te voorkomen had zijn vriendin de politie gebeld, die ook naar het adres reed en de man zag staan.

Het gestolen gereedschap bleek al in het bezit van de politie te zijn. Agenten hadden twee dagen eerder vanwege een verdachte situatie een kijkje genomen bij het huis aan de Dr. Struyckenstraat waar toen de voordeur open stond.

Veelplegers
Om te kijken of er iets aan de hand was, gingen ze naar binnen. In de gang lag allerlei gereedschap. De agenten wisten dat in het huis twee mensen woonden die al vaker waren opgepakt voor inbraak. Eén van hen was thuis en zei dat het gereedschap geleend was. De agenten vertrouwden het niet en ze namen het gereedschap mee om te onderzoeken of het gestolen was.

Eén en één was twee, stelt de politie. Het gereedschap was van de man die verhaal kwam halen. De twee dieven zitten vast en de gedupeerde man krijgt zijn gereedschap terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.