Verwaarloosde honden in beslag genomen, gemoederen lopen hoog op in Breda

4 januari 2021 om 11:45 • Aangepast 5 januari 2021 om 11:24
nl
De politie heeft zondag in Breda twee verwaarloosde honden in beslag genomen. Dit gebeurde na een melding bij het dierenmeldpunt 144 dat er een verwaarloosde hond in de tuin bij een huis aan de Vestingstraat zou zitten. De politie ontving onder meer beelden waarop een sterk vermagerde hond te zien was.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De gemoederen in de straat liepen zondag volgens de politie hoog op. Omstanders, maar ook mensen op sociale media, reageerden heftig richting de eigenaar van de twee honden. Het kwam volgens een woordvoerder van de politie niet tot lichamelijk geweld. Wel is het huis besmeurd en werd een raam ingegooid.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Toen agenten zondag na de melding bij het huis aankwamen, bleek het niet te gaan om één, maar om twee verwaarloosde honden. "De gezondheid en het welzijn van de honden was dusdanig zorgelijk dat beide honden in beslag genomen werden", zo schrijft de dierenpolitie op Facebook.

Op krachten komen
De honden zijn volgens de politie opgevangen op een plek waar ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben. "Het doel is altijd om de dieren weer op kracht te laten komen. "

Tegen de eigenaar wordt strafrechtelijk opgetreden, meldt de politie ook. Hij zal op later moment een verklaring afleggen. Justitie zal vervolgens een beslissing nemen over een eventuele straf voor de eigenaar en de toekomstige verblijfplaats van de honden.

De politie riep zondag iedereen nadrukkelijk op 'kalm te blijven en het onderzoek aan de politie over te laten.' "Geweld, in welke vorm dan ook, zal niet getolereerd worden", waarschuwde ze.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!