Man met kilo hennep in zijn auto rijdt in op twee agenten

4 januari 2021 om 13:00 • Aangepast 5 januari 2021 om 12:35
nl
Een automobilist is zondagavond op twee agenten ingereden toen hij wilde vluchten vanaf een parkeerplaats aan de Lodewijkdonk in Roosendaal. Na een achtervolging hield de politie de auto op de Mathildadonk aan en vond ze een kilo hennep in de wagen. De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De agenten waren in de omgeving aanwezig om toezicht te houden op vuurwerkoverlast. Toen ze een auto zagen die in de buurt van een flatgebouw parkeerde, besloten de agenten om ernaartoe te lopen om de bestuurder en bijrijder te controleren.

Piepende banden
De bestuurder leek daar geen zin in te hebben. Toen de agenten in de buurt van de auto kwamen, reed die met piepende banden weg. De agenten moesten snel wegduiken om niet aangereden te worden.

Niet veel later zagen agenten de auto rijden en zetten een achtervolging in. Op de Mathildadonk werd de auto tegengehouden. De bestuurder wist te vluchten, maar de 22-jarige Roosendaler die ook in de auto zat, is aangehouden.

Kilogram hennep
Na onderzoek werd in de auto bijna een kilogram hennep gevonden. Die is in beslag genomen.

De man uit Roosendaal wordt maandag verhoord. De bestuurder wordt nog gezocht, maar de politie heeft een vermoeden wie het is en vraagt hem zich te melden. De agenten raakten niet gewond, maar hebben wel aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!