Video

Na 113 jaar is het over en uit voor zangvereniging Hallelujah

4 januari 2021 om 19:30 • Aangepast 5 januari 2021 om 08:40
nl
Zangvereniging Hallelujah in Werkendam is niet meer. Na 113 jaar uit volle borst te hebben gezongen, is het koor uit Werkendam per 1 januari definitief afgelopen. De al jaren dalende ledenaantallen en corona hebben de vereniging de genadeklap gegeven: het is over en uit.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Zangvereniging Hallelujah is gestopt vanwege de problemen waar veel Brabantse koren mee kampen: vergrijzing en een gebrek aan vers bloed. “Daarbij kunnen we sinds maart vanwege corona ook niet meer repeteren of optreden”, vertelt Derk Jan Kleingeld van het koor. “Het is net als met sporten: als je niet kan zingen dan gaat de conditie van je stem ook hard achteruit.”

In 1907 werd zangvereniging Hallelujah in Werkendam opgericht. Met zijn respectabele 113 jaar was het niet de oudste zangvereniging van het Biesboschdorp. Een ander koor dat nog wel zingt, bestond tijdens de kerst 114 jaar.

“Als de coronapandemie voorbij is, dan hopen wij weer voorzichtig op te starten”, vertelt voorzitter Piet van Veen van Soli Deo Gloria. “Wij zijn inderdaad de oudste (zang)vereniging van Werkendam, maar ook hier ligt de gemiddelde leeftijd van de leden rond de 70 jaar."

Volgens van Veen telt Werkendam nog zo’n acht koren waarvan een gospelkoor met honderd leden, het grootste koor is van het dorp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!