Poepzakjes overal: boswachter Lieke maakt er een kunstwerk van

5 januari 2021 om 14:54 • Aangepast 8 januari 2021 om 12:15
nl
Wie haastig langs de laatste tweet van boswachter Lieke Verhoeven scrollt, ziet een kleurrijke, bijna abstracte fotocollage. Wie even blijft hangen om het bericht wat aandachtiger te bestuderen, ziet heel veel poepzakjes met daarbij de tekst: 'Ik noem dit kleurrijke beeld Een Collage van Kakzakjes'.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Lieke Verhoeven is boswachter in onder meer de Deurnese Peel en de Groote Peel. Dat laatste natuurgebied ligt op de grens van Brabant en Limburg.

Tijdens een wandeling door die Groote Peel stuitte Verhoeven op een flinke hoeveelheid poep. Bosbewoners doen hun behoefte nu eenmaal niet op een porseleinen toiletpot, kun je dan denken, maar deze poep zat in plastic zakjes. Veertien stuks kwam de boswachter tegen in een uur tijd.

"Laat de poep liggen óf neem het zakje mee. Zo houden we de natuur schoon en fijn voor alle bezoekers."

Tot haar grote verbazing en verontwaardiging, lieten hondenbezitters de 'kakzakjes' massaal achter in het gras en tussen de blaadjes. Een enkel exemplaar werd zelfs bijna sierlijk om een tak geslingerd. "Ik snap dit echt niet. Laat de poep liggen óf neem het zakje mee. Zo houden we de natuur schoon en fijn voor alle bezoekers.'

Wachten op privacy instellingen...

Rond de jaarwisseling ontstonden elders in de provincie in steden en dorpen ook aanzienlijke bergen verpakte hondendrollen naast afgesloten afvalbakken.

Poepzakjes waren overigens niet het enige dat werd achtergelaten in de Groote Peel. Op een tweede foto die Verhoeven op Twitter plaatste, zijn ook drankverpakkingen, bekertjes en een kartonnen doosje te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.