Omzet van Sligro keldert door coronacrisis

6 januari 2021 om 08:05 • Aangepast 7 januari 2021 om 08:01
nl
Groothandelsketen Sligro uit Veghel heeft afgelopen jaar haast een vijfde minder omzet gedraaid door de coronacrisis. De totale omzet bedroeg ruim 1,9 miljard euro. In 2019 was dat nog bijna 2,4 miljard euro.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Vooral de sluiting van veel horecazaken zat het concern dwars, zo was al eerder duidelijk geworden. In het laatste kwartaal van 2020, toen de huidige lockdown begon, lag de omzet bijna een derde lager. Sinds de laatste lockdown zijn consumenten, die in eerdere periodes tijdelijk bij de groothandels hun aankopen mochten doen, ook niet meer welkom. Bovendien moesten ook de restaurants van hotels dicht.

De totale omzet van Sligro bedroeg ruim 1,9 miljard euro. In 2019 kwam er nog net geen 2,4 miljard euro binnen bij Sligro, dat merkte dat de omzet in België wat harder terugliep dan in Nederland. Op de Belgische markt is Sligro echter een veel kleinere speler.

De omzetcijfers van Sligro zijn wel beter dan waar analisten op hadden gerekend. Zij gingen uit van opbrengsten iets onder de 1,9 miljard euro. Later deze maand komt Sligro met de volledige jaarcijfers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.