Angst voor Britse coronavariant: verkouden kinderen niet meer welkom op noodopvang Bredase scholen

8 januari 2021 om 10:59 • Aangepast 11 januari 2021 om 09:53
nl
Kinderen met verkoudheidsklachten zijn niet meer welkom op de noodopvang van 28 Bredase scholen. Dat schrijft de overkoepelende organisatie INOS in een brief aan de ouders die in handen is van Omroep Brabant. De regels zijn aangescherpt uit angst voor de nieuwe Britse coronavariant.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Basisscholen door heel Nederland bleven na de lockdown open voor de noodopvang van kinderen. Ouders met beroepen in belangrijke sectoren konden hun kind overdag naar school brengen, ook als die kinderen verkoudheidsklachten hebben.

In de brief van scholenkoepel INOS staat nu dat leerlingen die verkouden zijn niet meer worden toegelaten op de noodopvang. Het bestuur maakte die keuze naar aanleiding van de opmars van de nieuwe Britse coronavariant.

Britse coronavariant stuk besmettelijker
Uit onderzoek is gebleken dat de Britse coronavariant een stuk besmettelijker is. Ook in Nederland is een kleine groep mensen besmet geraakt met de nieuwe variant.

Een groot deel van die besmettingen is te herleiden naar een basisschool in Bergschenhoek. Daar bleek na uitgebreid onderzoek dat dertig mensen besmet zijn geraakt met het Britse virus. In de brief van het scholenbestuur wordt deze gebeurtenis als aanleiding genomen de teugels aan te trekken.

''Omdat wij begrijpen dat er in deze onderzoeksfase mogelijk wat extra bezorgdheid bij u leeft, hebben wij, Inos, besloten om aanvullend op de huidige maatregelen voorlopig ook de leerlingen die verkouden zijn, niet toe te laten tot de noodopvang op school'', staat in de brief. ''Dit betekent dus dat de ouders van kinderen die met verkoudheidsklachten op school komen, verzocht zullen worden om hun kind op te halen.''

In samenspraak met de GGD
De school laat in de brief weten dat ze dit besluit hebben genomen in samenspraak met de GGD. De GGD West-Brabant laat aan Omroep Brabant weten niet in te gaan op individuele gevallen.

''Er wordt altijd maatwerk geleverd'', zei een woordvoerder. ''Als een bepaalde school ergens mee zit en vragen heeft, kijken we daar specifiek naar.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.