Helmond Sport speelt gelijk tegen Jong Ajax

9 januari 2021 om 16:17 • Aangepast 14 januari 2021 om 17:13
Helmond Sport heeft zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. De ploeg kwam in Amsterdam eerst op achterstand.
Profielfoto van Malini Witlox

Van Hoorenbeeck maakte op bijzondere wijze gelijk. De bal kwam via Maxime De Bie in de kluts toevallig bij hem terecht. Hij trapte deels mis, maar via de binnenkant paal ging de bal alsnog binnen.

De Helmonders kwamen zelfs op voorsprong. Ook deze goal kwam met toeval tot stand. De bal leek voorlangs te gaan, maar Loukili kon er zijn voet tegen zetten en maakte de 1-2. Vlak voor de rust kwam Jong Ajax langszij.

Kans op winst
Net voor rust had Helmond Sport een goede kans op de winst, maar Ajax-keeper Kjell Scherpen kon redden.

Helmond Sport staat nu op de elfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax bezet voorlopig de veertiende positie van de ranglijst.

Almere City - FC Eindhoven: 0-0

Eindhoven wist vrijdagavond de nummer 2 van de eerste divisie knap op 0-0 te houden.

Bij FC Eindhoven ontbrak Joey Sleegers in de basis door een blessure. Ook Mawouna Amevor was afwezig, de verdediger zit een uitsluiting van een wedstrijd uit. Jort van der Sande en Valentino Vermeulen startten in de basis als vervangers.

Thomas Verheydt kreeg namens de thuisploeg enkele kansen, maar doelman Ruud Swinkels bracht redding. Almere City drukte de Eindhovenaren in de slotfase verder naar achteren en werd daarna gevaarlijk. Een schot van Thomas Verheydt werd door Ruud Swinkels knap uit de hoek gepakt.