Bushaltesoap duurt voort: ook Gehandicapten Platform is boos op gemeente Zundert - Omroep Brabant
Video

Bushaltesoap duurt voort: ook Gehandicapten Platform is boos op gemeente Zundert

12 januari 2021 om 16:37 • Aangepast 12 januari 2021 om 18:55
nl
Er komt voorlopig geen einde aan de bushaltesoap in Zundert. Karel Dictus, die met twee vrachtwagens de bushalte aan de Veldstraat blokkeert, gaat ondanks een dwangsom van 2000 euro per voertuig onverminderd door. Hij krijgt daarbij steun van het Gehandicapten Platform Zundert. Ook dat wil dat de bushalte wordt verplaatst.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De mannen van het aannemersbedrijf slaken een diepe zucht. Natuurlijk zijn ze op de hoogte van de perikelen in de Veldstraat. Maar hé, ze zijn geen partij en beginnen daarom gewoon met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het 'busperron' voor huisnummer 14.

De paal met het bord bushalte wordt voorlopig dertig meter verderop gezet. Meer kunnen ze niet doen, want twee vrachtwagens van bewoner en ondernemer Karel Dictus blokkeren de rest van hun werkterrein.

De gemeente wil met het hoofd door een betonnen plaat.

Die begon zijn actie maandagochtend in alle vroegte en gaat door het gaatje. Hij wil de bushalte niet voor zijn deur omdat er volgens hem te weinig ruimte is, waardoor bussen zijn inrit blokkeren. Dat de gemeente maandagmiddag een verkeersbord met een wegsleepregeling plaatste, deert hem niet. Dat is volgens Dictus niet geldig.

Karel Dictus over zijn gesprek met de gemeente:

Wachten op privacy instellingen...

Karel Dictus blijkt niet alleen te staan in de strijd tegen de bushalte voor zijn huis. Ook de stichting Gehandicapten Platform Zundert ziet een busstop op die plaats niet zitten. "Het is een rare toestand", zegt Pierre Adriaensen, voorzitter van de stichting Gehandicapten Platform Zundert. "Ik geloof niet dat mensen met een beperking, met rolstoel of rollator, gemakkelijk en veilig met de bus mee kunnen. Dat is een probleem."

Ook Pierre Adriaensen van Gehandicapten Platform Zundert is boos op de gemeente:

Wachten op privacy instellingen...

Voorlopig zijn de kleine vrachtwagens van Karel Dictus nog niet weggesleept in de Zundertse Veldstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone