Aantal vaccinatielocaties in Brabant wordt flink uitgebreid

15 januari 2021 om 10:17 • Aangepast 16 januari 2021 om 10:14
nl
De GGD’s in Brabant zijn druk op zoek naar extra locaties waar mensen kunnen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Sinds vrijdag zijn de drie grote priklocaties in de provincie open in Veghel, Eindhoven en Breda. Maar er moeten meer locaties komen per regio, waardoor mensen minder ver hoeven te reizen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Maar de GGD’s willen iedereen zo goed mogelijk bedienen en zijn op dit moment op zoek naar locaties die daarvoor geschikt zijn.

Bergen op Zoom krijgt in ieder geval een vaccinatielocatie, meldt de GGD West-Brabant. De andere paar locaties hopen ze binnenkort bekend te maken. Projectleider Arthur Rijkers: “We streven naar een efficiënte en fijnmazige spreiding over West-Brabant. We hebben heel veel mogelijkheden aangeboden gekregen van allerlei particulieren, bedrijven en instanties.”

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen als vaccinatielocatie moet deze voldoen aan de voorwaarden van het RIVM. “Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid, ventilatie, rolstoeltoegankelijkheid en voldoende parkeergelegenheid. Ook moeten er voldoende mogelijkheden zijn voor opslag van vaccinatiematerialen en persoonlijke beschermingsmiddelen en de distributie daarvan. De mogelijke locaties screenen we momenteel op deze criteria. Hierbij werken we intensief samen met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.”

Er wordt intensief samengewerkt met de huisartsen. In Bergen op Zoom komt een locatie waar getest en gevaccineerd kan worden. De bedoeling is dat er meer kleinschalige priklocaties komen, dichter bij de mensen. Bijvoorbeeld een in Altena.

Ook in andere regio's
Ook in de regio's Hart voor Brabant en Brabant Zuid-Oost wordt momenteel druk gezocht naar extra locaties. Voorwaarde is dat er dan meer vaccins beschikbaar zijn.

Volgens de GGD Brabant Zuid-Oost is het vaccineren in het Indoor Sportrum pas het begin. "We willen heel snel opschalen. Met mobiele teams of extra locaties in andere gemeenten. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, maar we willen de afstand voor de mensen zo kort mogelijk houden. En de vier tot vijf extra locaties moeten goed bereikbaar zijn, ook met het openbaar vervoer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!