Valse gijzelingsmelding leidt tot waarschuwingsschot en twee arrestaties: 'Geintje'

17 januari 2021 om 09:20 • Aangepast 18 januari 2021 om 10:09
nl
Een geintje in Oosterhout is zaterdagnacht volledig uit de hand gelopen. Een valse gijzelingsmelding bij de hulpdiensten leidde tot een waarschuwingsschot en arrestaties vanwege witwassen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie rukte rond tien over halftwee in kogelvrije vesten uit. De melding had het over een pand aan de Everdenberg in Oosterhout, waar twee mensen gegijzeld zouden worden onder bedreiging van een vuurwapen.

Waarschuwingsschot
Eenmaal aangekomen zagen de agenten dat er óók drie auto’s arriveerden bij het pand. Uit voorzorg werden de inzittenden onder schot genomen en ze gevraagd uit de auto te komen. Toen een van hen niet wilde meewerken werd er een waarschuwingsschot gelost.

Nadat de situatie buiten onder controle was, gingen agenten het pand binnen. Daar trof de politie een aantal mannen aan die vertelden dat ze met de melding een geintje wilden uithalen. Toch doorzocht de politie het pand.

Er werd lachgas en een grote hoeveelheid geld gevonden. Twee mannen zijn aangehouden omdat ze worden verdacht van witwassen. Waarom de mannen meenden het geintje te moeten uithalen, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.