Video

70 jaar getrouwd in coronatijd: receptie door het raam en bloemen van de koning

17 januari 2021 om 18:43 • Aangepast 18 januari 2021 om 10:50
nl
Een 70-jarig huwelijksjubileum is natuurlijk zo bijzonder dat je dat het liefst groots wil vieren. Helaas ging dat zondag niet voor Pierre en Gerry Cools omdat ze beiden het coronavirus onder de leden hebben. Maar dankzij creatieve oplossingen werd het toch nog een bijzondere en feestelijke dag voor het echtpaar.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het is misschien een stuk minder gezellig met al die maatregelen, maar toch was het zondagmiddag zeker feestelijk bij zorgcentrum Padua in Tilburg. Tientallen mensen kwamen zwaaiend langs bij het raam van meneer en mevrouw Cools die in 1951 in het huwelijksbootje stapten.

Feliciteren moest helaas via het raam (foto: Padua Tilburg).
Feliciteren moest helaas via het raam (foto: Padua Tilburg).

Bloemen
De buitenkant van hun woning was versierd met slingers, foto’s en ballonnen. Het echtpaar kreeg tig bossen bloemen. Eén bos bleek afkomstig van een wel heel bijzondere afzender, namelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook kregen ze een taart van hen.

Pierre en Gerry (allebei 92 jaar oud), ontmoetten elkaar meer dan zeventig jaar geleden op de Tilburgse kermis. Hun platina huwelijk hadden ze liever iets anders gevierd dan in quarantaine, maar ze zijn gelukkig niet erg ziek en kunnen dus samen thuis uitzieken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.