Bumperklevende en rechts inhalende auto raast met 240 kilometer per uur over snelweg

17 januari om 19:01 • Aangepast 18 januari om 18:31
De auto is staande gehouden in Breda (foto: verkeerspolitie_zwb/Instagram).
De auto is staande gehouden in Breda (foto: verkeerspolitie_zwb/Instagram).
De bestuurder die zondagmiddag met zijn auto met maar liefst 240 kilometer per uur over de A58 reed, heeft direct zijn rijbewijs in mogen leveren toen hij uiteindelijk door de politie kon worden aangehouden. Naast te hard rijden, haalde de man ook rechts in en was hij stelselmatig aan het bumperkleven.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De politie merkte de auto op de A58 op en zette vervolgens de achtervolging in. De auto, een Seat Ibiza Cupra, reed naar Breda toe maar was moeilijk bij te houden.

Andere agenten die iets verderop een andere wagen aan het controleren waren, werden op de hoogte gebracht. Zij gaven de auto een stopteken en daar gaf de bestuurder toen wel direct gehoor aan.

Cursus verantwoord rijgedrag
Op de Graaf Engelbertlaan in Breda stopte de chauffeur naast de andere wagen. De bestuurder kon zijn rijbewijs direct inleveren. Ook moet hij een cursus over verantwoord rijgedrag gaan volgen.

De auto die de agenten al aan het controleren waren bleek een Citroën te zijn met tijdelijke kentekenplaten die vier maanden geldig zijn. De registratie van de kentekenplaten was echter verlopen. Dat voertuig is in beslag genomen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...