Man (24) die lid was van 'bloedprikbende' moet van OM twee jaar de cel in - Omroep Brabant

Man (24) die lid was van 'bloedprikbende' moet van OM twee jaar de cel in

19 januari 2021 om 16:34 • Aangepast 20 januari 2021 om 16:25
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag twee jaar cel geëist tegen een 24-jarige man die zich onder andere in Eindhoven voordeed als bloedprikker en zo verschillende hoogbejaarde mensen oplichtte.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De man zou in oktober 2019 samen met een vrouw drie hoogbejaarde slachtoffers hebben opgelicht in Utrecht en Eindhoven. Het stel zou zich hebben voorgedaan als thuiszorgmedewerkers die de bloedwaarden kwamen controleren. Na de controle ontfutselden ze de slachtoffers hun pincode, gingen ze er vandoor met de betaalpas en namen ze direct grote bedragen op bij geldautomaten. De slachtoffers werden afzonderlijk voor duizenden euro's opgelicht.

In de vinger geprikt
De officier van justitie noemt het 'zeer kwalijk' dat bewust hoogbejaarde kwetsbare slachtoffers zijn uitgekozen. "Door zich als bloedprikker voor te doen, is misbruik gemaakt van het feit dat zij afhankelijk zijn van zorg. De verdachte heeft op gewetenloze wijze geparasiteerd op de meest kwetsbare personen”, zegt de officier van justitie. Het OM vindt het kwalijk dat niet alleen een babbeltruc is gebruikt, maar dat er in ieder geval bij een slachtoffer ook daadwerkelijk in een vinger geprikt is. "Daarmee is inbreuk gemaakt op de fysieke integriteit van het slachtoffer", zegt het OM.

De vrouw waarmee de man samenwerkte, is eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar. Deze strafzaak loopt nu in hoger beroep. De rechtbank doet op 2 februari uitspraak in de zaak tegen de man.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.