GGD waarschuwt voor oplichters die een versnelde coronavaccinatie aanbieden

20 januari om 07:45 • Aangepast 21 januari om 07:04
Foto: ANP / Robin Utrecht
Foto: ANP / Robin Utrecht
De GGD's waarschuwen voor oplichters die een versnelde coronavaccinatie aanbieden. De oplichters die zichzelf Team Thuiszorg noemen, bellen mensen op en geven hun een datum waarop ze gevaccineerd kunnen worden. Vervolgens krijgen ze een betaalverzoek voor een bedrag van 71,95 euro toegestuurd. De oplichters zijn onder meer actief in Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Bij de GGD komen sinds maandag meldingen binnen over de vaccinatie-oplichters, zo schrijft De Telegraaf woensdag.

Zorgelijk is ook dat de oplichters beschikken over de geboortedata van de mensen die gebeld worden voor de versnelde vaccinatie. Zodra mensen betalen krijgen ze de locatie door waar geprikt kan worden.

Ze krijgen een appje waarin staat: 'Bedankt dat u kiest voor vaccinatie, zodra de betaling is overgemaakt krijgt u een bevestiging'. Dan zou de afspraak definitief zijn. Daarna wordt gesuggereerd dat met deze bevestiging het bedrag gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar.

De GGD benadrukt dat ze nooit geld vraagt voor vaccinaties en roept mensen die een dergelijk telefoontje hebben gekregen dit te melden bij de politie.

Wachten op privacy instellingen...

De GGD's in Brabant zijn volgens de krant al door meerdere mensen gebeld die het niet vertrouwden. Hoeveel mensen er al in de geldaftroggel-telefoontjes zijn getrapt, is niet duidelijk. Ook bij GGD Hollands Noorden zijn telefoontjes binnengekomen over de oplichters.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...