Rico Verhoeven nu tegen Hesdy Gerges: 'Ik sla hem de hele ring door' - Omroep Brabant

Rico Verhoeven nu tegen Hesdy Gerges: 'Ik sla hem de hele ring door'

20 januari om 17:52 • Aangepast 21 januari om 17:43
Rico Verhoeven neemt het op tegen Gerges. (foto: OrangePictures)
Rico Verhoeven neemt het op tegen Gerges. (foto: OrangePictures)
Goed nieuws voor Rico Verhoeven en zijn fans. De kickbokskampioen kan binnenkort toch in actie komen. Zijn gevecht tegen Jamal Ben Saddik op 30 januari kan niet doorgaan omdat de Belg geblesseerd is aan zijn rug, maar er werd snel een nieuwe tegenstander geregeld: Hesdy Gerges, een Nederlandse kickbokser van Egyptische komaf.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Dinsdagavond kwam het teleurstellende nieuws dat Ben Saddik geblesseerd is. Kickboksbond GLORY maakte woensdagavond bekend dat er een vervanger is voor Rico. Op 30 januari staat Hesdy Gerges tegenover hem in de ring.

Geen wereldtitelgevecht
De strijd tegen Ben Saddik zou voor de wereldtitel zijn, maar voor het gevecht tegen Gerges staan er geen titels op het spel. In plaats daarvan heeft GLORY gekozen voor een zwaargewichtentoernooi. De winnaar van Verhoeven tegen Gerges zal het in de finaleronde opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Levi Rigters en Tarik Khbabez.

Rico Verhoeven gaf dinsdag in een interview met de Telegraaf al aan dat hij graag tegen Gerges wil vechten. "Het is heel simpel nu. Er moet een nieuwe tegenstander komen en ik zag vanmorgen op sociale media dat iemand met een grote bek zich weer heeft gemeld: Hesdy Gerges. Ik ben niet vergeten wat hij tijdens de persconferentie na Badr had gezegd."

Geïrriteerde reactie
Tijdens de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen Badr Hari verstoorde Gerges het vraagmoment om Rico uit te dagen. Het leverde een geïrriteerde reactie van Verhoeven op. ''Ik sla hem de hele ring door", beet hij terug.

Verhoeven komt eind deze maand met zijn gevecht tegen Gerges na lange tijd weer in actie. Zijn laatste wedstrijd, die tegen Badr Hari, dateert alweer uit december 2019.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...