Café beklad met anti-lockdowntekst: 'De schoonmaakkosten kunnen we er nu niet bij hebben'

21 januari om 17:39
Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf
Op de witte buitenmuur van café Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg in Tilburg heeft iemand met koeienletters ‘STOP DE LOCKDOWN’ gekalkt. 'Zuur' noemt Maartje Huijbregts de bekladding van haar café: “Dit wil je natuurlijk niet hebben. Het moet er zo snel mogelijk af."
Profielfoto van Martijn de Graaf
Geschreven door
Martijn de Graaf

De gevel is niet de enige plek die het moet ontgelden in Tilburg. Door de hele stad heen zijn de teksten te lezen. De één nog duidelijker dan de ander. Zo zijn er in onder meer het Huibevenpark, aan de professor Gimbrèrelaan en langs de Bredaseweg verschillende teksten te lezen.

Geen jongeren
Maartje heeft geen idee in welke hoek ze het moet zoeken. “Maar uit woorden als dictatuur maak ik wel op dat het geen tiener is. Ik vrees dat het wel een paar honderd euro kost om het weer schoon te maken. We zullen het moeten verven. Dat zijn kosten die we er in deze toch al moeilijke tijden slecht bij kunnen hebben.” Huijbregts heeft contact gehad met de verzekering maar die geven aan dat het café daar niet tegen verzekerd is.

Veel hoop op een snelle rooskleurige toekomst heeft ze overigens niet. “Ik vrees dat we nog zeker twee maanden dicht zullen zijn, dus het is gewoon een erg nare tijd, daar kun je dit dan maar moeilijk bij hebben."

Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf
Foto: Martijn de Graaf

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...