Video

Appartementen ontruimd na hevige autobranden in Eindhoven, maar inmiddels zijn bewoners terug

23 januari 2021 om 06:33 • Aangepast 24 januari 2021 om 06:23
nl
Een aantal appartementen aan de Johannes Buijslaan in Eindhoven werden vrijdagnacht ontruimd. Dit was nodig omdat twee auto's die vlakbij het complex geparkeerd stonden, vlam hadden gevat. Het vuur sloeg over naar het afdak van het appartementencomplex. Dit gebeurde rond drie uur 's nachts.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Eerder in de nacht had een van de twee auto's - een bestelbus - ook al vlam gevat. Een agent die dit zag toen die door de buurt reed bluste de vlammen. Bij de ruitenwissers ontdekte de agent een wc-rol die overgoten was met een brandbare vloeistof.

Beelden van de brand:

Overslag naar appartementen voorkomen
Anderhalf uur later ging het alsnog mis. Een bewoner was net camerabeelden aan het terugkijken van de eerste brand toen die een harde knal hoorde. Vanaf het balkon zag hij dat de bestelbus opnieuw in brand stond, net als de auto ernaast. Ook het afdak van het appartementencomplex begon te branden. De politie heeft daarom een aantal appartementen ontruimd.

Volgens een ooggetuige kon door de snelle inzet van de brandweer worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar appartementen.

Camerabeelden
"Na het blussen van het vuur konden de bewoners weer terug naar hun appartement", laat een woordvoerster van de politie weten. De politie gaat ervan uit dat er opzet in het spel is. "Daar zal nog verder onderzoek naar gedaan worden. Er worden diverse camerabeelden opgevraagd. Hopelijk wordt daarop meer duidelijk."

Van de auto's in de Johannes Buijslaan in Eindhoven bleef slechts een geraamte over (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).
Van de auto's in de Johannes Buijslaan in Eindhoven bleef slechts een geraamte over (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!