PSV loot Ajax voor kwartfinale KNVB-beker: 'Moeten de beste teams verslaan om de beker te winnen' - Omroep Brabant

PSV loot Ajax voor kwartfinale KNVB-beker: 'Moeten de beste teams verslaan om de beker te winnen'

23 januari om 23:02 • Aangepast 25 januari om 12:01
Eran Zahavi scoorde laatst nog tweemaal in de Arena (foto: OrangePictures).
Eran Zahavi scoorde laatst nog tweemaal in de Arena (foto: OrangePictures).
PSV heeft Ajax geloot voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De kraker vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA. De Eindhovenaren versloegen eerder deze week FC Volendam (0-2), maar ze moeten nu dus de koploper van de Eredivisie verslaan om door te bekeren.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Met Ajax treft PSV hoe dan ook de zwaarste club van de mogelijke kandidaten. Tijdens de vorige bekerloting werd ook al bepaald dat PSV de mogelijke kwartfinale uit zou spelen. Na donderdag was duidelijk dat de ploeg van Schmidt op bezoek zou gaan bij SC Heerenveen, NEC, Excelsior of Ajax. Laatstgenoemde club is het dus geworden.

"Het is wel een beetje apart dat we toen al wisten dat we hoe dan ook uit zouden gaan spelen", stelde Schmidt afgelopen dinsdag na de overwinning op Volendam. Zaterdagavond reageerde de Duitse oefenmeester direct op de bekerloting met Ajax. "Je moet van de beste teams winnen om de beker te winnen. Dit is een mooie loting. Thuis spelen was natuurlijk beter geweest, maar het is niet anders."

PSV speelde onlangs, voor de competitie, nog gelijk tegen Ajax. In Amsterdam hielden de twee teams met 2-2 elkaar in evenwicht.

Het duel in de kwartfinale van de KNVB-beker wordt op 9, 10 of 11 februari gespeeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...