Video

Extra maatregelen moeten voorkomen dat het maandagavond weer misgaat in Tilburg

25 januari 2021 om 11:27 • Aangepast 26 januari 2021 om 11:17
nl
Burgemeester Weterings van Tilburg heeft geen goed woord over voor de rellen die zondagavond in zijn stad plaatsvonden. Maandagochtend nam hij een kijkje bij de vernielingen en sprak hij met ondernemers die schade hadden. Hij doet een oproep aan iedereen om zich aan de regels te houden. Hij kondigt extra maatregelen aan om te voorkomen dat het maandagavond opnieuw misgaat.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

In Tilburg West is een spoor van vernielingen aangericht. Bushokjes vernield, auto’s in brand gestoken en ruiten van auto’s ingeslagen. Op de Westermarkt is een fiets tegen de ruit van de Albert Heijn gegooid en is kledingwinkel New Vulto vernield met vuurwerk.

Weterings staat demonstratief voor de kapotgeslagen ruit van de Albert Heijn de pers te woord: “Ik kan er geen enkel begrip voor opbrengen: Ik heb er begrip voor dat mensen moeite hebben met de avondklok en alle maatregelen. De discussie daarover aangaan is prima maar niet ’s avonds na negen uur. Ik heb er geen begrip voor dat ze vernielingen aanrichten en dat ze politie bekogelen met stenen en vuurwerk.”

Toch al geen omzet
De Tilburgse burgemeester vindt het ook vooral erg triest voor de ondernemers die slachtoffer zijn van de rellen: ”Zo’n kleine winkelier heeft al geen omzet deze dagen, ze hebben het al heel moeilijk. En die worden op zo’n manier nog eens fors benadeeld door schade, door die hooligans die gewoon ergens ruiten inslaan.”

Weterings wil nog wel een keer uitleggen waarom die avondklok en alle andere maatregelen juist nu nodig zijn: “Het is nodig om ervoor te zorgen dat de Britse variant van het virus niet het hele land overspoelt. Dat is een duidelijke boodschap. De meeste Nederlanders begrijpen dat en accepteren dat. Die vinden het ook vervelend dat ze nog maar thuis maar één gast mogen ontvangen en dat ze om negen uur thuis moeten zijn. Het kan niet zo zijn dat een kleine groep die het er niet mee eens is, op zo’n manier de dienst gaat uitmaken. Dat moeten we niet willen.”

Weterings wil niet vooruitlopen op een eventuele herhaling van de gebeurtenissen maandagavond. Hij heeft extra maatregelen aangekondigd, maar zegt niet meteen wat.

Buurt reageert verontwaardigd over rellen in Tilburgse wijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.