Supermarkten sluiten eerder de deuren vanwege aangekondigde rellen

25 januari 2021 om 20:16 • Aangepast 26 januari 2021 om 11:47
nl
Verschillende supermarkten sluiten maandagavond eerder hun deuren vanwege de aangekondigde rellen en plunderingen. Onder meer de Plus en de Albert Heijn in Tilburg en de Jumbo in Gemert zijn eerder dichtgegaan.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In meerdere steden is maandag opgeroepen om te rellen en plunderen. Zondag gebeurde dit al in Eindhoven, waar ook de Jumbo op het station werd geplunderd en vernield. Vanuit onze regio verschijnen verschillende berichten van winkels die hun deuren eerder sluiten uit voorzorg.

Tilburg en Breda
Ook de Plus, Aldi, Albert Heijn XL, en de Gall & Gall aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg zijn maandag om zes uur 's avonds eerder dicht gegaan uit angst voor rellen.

Het winkelcentrum in Tuinzigt in Breda is ook eerder gesloten.

Winkelcentrum Tuinzigt
Winkelcentrum Tuinzigt

Gemert, Rijen en Helmond
De Jumbo aan het Pastoor Poelplein in Gemert is maandagavond eerder gesloten. Hier zou een aantal jongeren namelijk bijeenkomen om dingen te vernielen. De politie is aanwezig en houdt de boel in de gaten.

Ook de supermarkten in winkelcentrum de Laverij in Rijen zijn om zeven uur 's avonds al gesloten vanwege mogelijke rellen. De politie is ook daar aanwezig.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision

Bijenkorf zwaarbewaakt
Hetzelfde geldt voor de Bijenkorf op het 18 Septemberplein in Eindhoven. De winkel werd iets voor vijf uur afgegrendeld en bewaakt door de ME. Die winkel is niet open vanwege de coronamaatregelen.

Wachten op privacy instellingen...

Helmond
De Albert Heijn XL in Helmond heeft om zeven uur 's avonds al haar deuren gesloten. Op de deur hangt een briefje waarop staat dat ze eerder zijn gesloten 'door omstandigheden'. Volgens een meneer die aan het winkelen was, werd daar rond half zeven 's avonds omgeroepen dat de winkel op last van de burgemeester per direct moest sluiten om iedereens veiligheid te garanderen.

De Albert Heijn op het Van Roosmalenplein in Den Bosch is ook eerder dicht gegaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!