Willem II ontslaat trainer Adrie Koster

26 januari om 10:18 • Aangepast 27 januari om 13:14
Willem II-coach Adrie Koster na de dreun in Venlo (foto: Orange Pictures).
Willem II-coach Adrie Koster na de dreun in Venlo (foto: Orange Pictures).
Willem II heeft afscheid genomen van Adrie Koster. Door de tegenvallende prestaties dit seizoen moest de trainer eruit. De Tilburgers haalden dit seizoen pas 10 punten uit 18 wedstrijden en staan voorlaatste in de Eredivisie.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Koster stond ruim 2,5 jaar onder contract bij Willem II. Technisch directeur Joris Mathijsen vond het besluit om Koster te ontslaan moeilijk. "Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen."

Adrie Koster zelf lijkt niet met wrok om te kijken naar het besluit van Willem II: "Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is."

'Er moest iets gebeuren'
Clubwatcher Fabian Eijkhout: "Op een gegeven moment moet er iets gebeuren. Tot nu toe was er de verwachting dat het wel goed zou komen, het spel was bij vlagen behoorlijk en toch ging het iedere keer weer mis. Koster kreeg het niet voor elkaar om dat om te draaien. Met de cruciale thuiswedstrijden tegen Emmen en ADO in aantocht is dit een noodmaatregel die te begrijpen is."

Willem II bereidt zich de komende dagen onder leiding van Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar voor op de uitwedstrijd tegen Ajax, komende donderdag. De club gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...