Gemeentelijke heffingen gaan omhoog, zo zit het in jouw gemeente

27 januari 2021 om 08:57 • Aangepast 27 januari 2021 om 10:59
nl
In bijna alle Brabantse gemeenten betaal je dit jaar meer lokale heffingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en de rioolheffing. In maar vier Brabantse dorpen en steden verwacht de gemeente minder opbrengst uit gemeentelijke heffingen dan vorig jaar, blijkt uit woensdag gepubliceerde CBS-cijfers.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Mensen in Etten-Leur, Drimmelen, Loon op Zand en Bladel gaan er waarschijnlijk op vooruit dit jaar. Alleen daar verwacht de gemeente minder opbrengsten uit gemeentelijke heffingen. Het gaat dan onder meer om:

  • Afvalstoffenheffing,
  • Onroerendezaakbelasting,
  • Parkeerbelasting,
  • Hondenbelasting.

Op onderstaand kaartje van LocalFocus zie je hoe het in jouw gemeente zit:

Wachten op privacy instellingen...

In Dongen en Son en Breugel gaan mensen er waarschijnlijk het meest op achteruit. Daar verwacht de gemeente meer dan 12 procent meer inkomsten uit gemeentelijke heffingen dan vorig jaar. Ook de gemeenten Baarle-Nassau en Goirle verwachten dat de opbrengst meer dan 11 procent stijgt.

Meer betalen
Dat de gemeentekassen dit jaar meer gespekt worden is terug te zien aan de bedragen die inwoners betalen. Eerder deze maand maakte onderzoeksinstituut COELO op basis van een steekproef bekend dat huiseigenaren dit jaar ruim 6 procent meer kwijt zijn aan gemeentelijke heffingen. Huurders betalen dit jaar gemiddeld 8 procent meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.