Chris (18) overleed bij auto-ongeluk in Reusel: 'Als een bom ingeslagen bij zijn voetbalclub'

28 januari 2021 om 17:29 • Aangepast 29 januari 2021 om 10:02
nl
Het plotselinge overlijden van de 18-jarige Chris Janssen is als een bom ingeslagen bij voetbalvereniging De Zuiderburen in Reusel. De speler van het derde elftal overleed donderdagochtend bij een auto-ongeluk. ''Het is een groot gemis voor ons", zegt voorzitter Frans Jansen.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Bij de voetbalvereniging komen donderdagmiddag kaarten en bloemen binnen om steun te betuigen. Het is een kleine club waar iedereen elkaar persoonlijk goed kent. "Chris was een jongen die van het gemoedelijke en bourgondische van onze vereniging hield. Daar voelde hij zich bij thuis."

De jonge speler werd een paar jaar geleden lid van de vereniging, die alleen maar seniorenteams heeft. Daarmee was hij lange tijd het jongste lid van de club. De voorzitter spreekt van een veelbelovend talent in de voorhoede. "Chris was een speler van wie je altijd veel kon verwachten. Hij bracht altijd iets extra in het veld met zijn techniek en drang naar voren."

Ingelijst shirt
De Zuiderburen wilde graag een erehaag voor Chris op touw zetten, maar vanwege de coronamaatregelen is hiervan afgezien. ''Zijn teamgenoten willen een ingelijst shirt met zijn naam en nummer aan zijn familie geven. Wanneer we weer mogen voetballen zullen we een minuut stilte in acht nemen voor Chris."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.