Video

RKC pakt verdiend punt in uitwedstrijd tegen Vitesse

30 januari 2021 om 22:52 • Aangepast 9 februari 2021 om 14:23
nl
RKC Waalwijk heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het werd in Arnhem 1-1. De doelpunten werden gescoord door Riechedly Bazoer en Richard van der Venne. De Waalwijkers wisten de nummer drie van Nederland goed weerstand te bieden. Het punt was dan ook verdiend te noemen. Wat viel er op?
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

1. Terugkeer Vurnon Anita
Een mooie meevaller voor RKC-trainer Fred Grim was de terugkeer van Vurnon Anita. De sterkhouder op het middenveld was een aantal wedstrijden afwezig vanwege medische redenen.

Anita is één van de ervaren krachten bij de Waalwijkers. Vanuit zijn rol net voor de defensie weet hij het spel vaak te verleggen naar de andere kant. Een kwaliteit die goed past in het spel dat RKC wil spelen. Ook is de middenvelder niet bang het duel aan te gaan. Dat blijkt ook wel uit het aantal gele kaarten: de teller stond voor de wedstrijd al op vijf. Daar kwam zaterdagavond nummer zes bij.

Vurnon Anita keerde terug in het elftal. Voor hem waren de afgelopen weken frustrerend omdat hij het team niet kon helpen:

2. VAR helpt RKC
RKC en de videoscheidsrechter (VAR) vormden tot nu toe nog niet altijd een gelukkig huwelijk. Vooral in Heerenveen en Sittard zat het de Waalwijkers flink tegen. In beide gevallen werd een goal na het lijntjes trekken door de videoscheidsrechter toegekend aan de tegenstanders. Tegen Fortuna betekende dit de gelijkmaker voor de Limburgers terwijl in Friesland Heerenveen op voorsprong kwam via zo´n doelpunt.

Zaterdagavond zat het RKC dan eindelijk een keer mee. Na vier minuten leek Loïs Openda te profiteren van zwak verdedigen van Melle Meulensteen en Saïd Bakari. De spits van schoot na een individuele actie de bal achter doelman Kostas Lamprou. Nu had RKC het geluk aan haar zijde. Na het toepassen van de welbekende lijntjes was te zien dat de aanvaller millimeters buitenspel stond. Een geluk voor RKC dat zo niet al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.

3. Eindpass ontbreekt
Al na tien minuten zag menig journalist opnieuw dat RKC beter voetbalt dan de positie op de ranglijst doet vermoeden. Het is het bekende verhaal dat menig RKC-supporter wekelijks aan zal horen. Ook in Arnhem wist de ploeg van RKC-trainer Fred Grim goed weerstand te bieden tegen de nummer drie van de Eredivisie.

Vooral in de omschakeling lagen er veel mogelijkheden voor de uitploeg. Vitesse gaf veel ruimte weg achter de laatste lijn. Vaak werd deze ruimte wel gezien door de aanvallers van RKC maar ontbrak het aan een goede eindpass. Uitbraken waarbij de uitploeg in overtal was, werden slecht uitgespeeld tot ergernis van de druk coachende Fred Grim.

Uiteindelijk was het Richard van der Venne die de Waalwijkers toch op het scorebord zette. Die gelijkmaker was er eentje om in te lijsten. De aanvallende middenvelder schoot de bal vanaf randje zestien snoeihard in de kruising. Een doelpunt waar geen eindpass voor nodig was, maar een geweldig linkerbeen.

4. Pech
RKC is bezig aan een matige reeks. Ondanks een goede start in de competitie, is de degradatiestreep dichtbij. Al acht wedstrijden achter elkaar werd er niet gewonnen. Desondanks blijft de ploeg met vertrouwen voetballen.

De manier waarop de tegentreffer viel, was zaterdag pure pech te noemen. Een 'mislukte' voorzet van Riechedly Bazoer viel met wat geluk over doelman Kostas Lamprou. De keeper rekende op een voorzet en stond uit positie. Dat de keeper dan niet al te groot is, helpt dan ook niet mee.

Kostas Lamprou reageerde na afloop op het tegendoelpunt. Volgens de doelman was er vrij weinig aan te doen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!