Oppermachtige Mathieu van der Poel wint wereldtitel veldrijden

31 januari 2021 om 16:14 • Aangepast 1 februari 2021 om 15:53
nl
Mathieu van der Poel is zondagmiddag in Oostende opnieuw wereldkampioen veldrijden geworden. In een aanvankelijk rechtstreeks duel met rivaal Wout van Aert kwam hij na acht ronden uiteindelijk solo over de finish. Bij de beloften ging de titel naar Fem van Empel uit Sint-Michielsgestel.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het was voor de fietsende alleskunner (26) al weer zijn vierde wereldtitel in het veld, na Tábor (2015), Bogense (2019) en Dübendorf (2020).

"Dit betekent veel voor me, al voelt het zonder publiek, vrienden en familie langs de kant ook niet echt als een wereldtitel", zei Van der Poel na afloop. "Hopelijk verandert dat gevoel als ik de regenboogtrui weer aan mag trekken."

Wachten op privacy instellingen...

Ook wereldtitel voor Fem van Empel
Bij de vrouwen onder 23 jaar ging de wereldtitel naar de pas 18-jarige Fem van Empel uit Sint-Michielsgestel. Zij sloeg haar slag in de slotronde. "Ik wist dat de conditie goed was. Ik was relaxed en heb de hele wedstrijd in mezelf geloofd. Ik wilde in de laatste ronde op de brug versnellen en dan in het zand een kloofje maken. Dat lukte, al kwam Aniek van Alphen nog wel goed terug."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.