Wat vind jij de beste carnavalskraker aller tijden? De stembus is geopend!

1 februari om 11:11 • Aangepast 2 februari om 15:39
Het dak ging eraf. (Foto: Twan Spierts)
Het dak ging eraf. (Foto: Twan Spierts)
Wat zijn de grootste carnavalskrakers aller tijden? Wordt het 'Bloemetjesgordijn'? Of ga je voor iets van de laatste jaren zoals 'De gròzzie van mèn buurvrouw'? Check snel de lijst met 33 liedjes, denk goed na en breng dan je stem uit!
Profielfoto van Koen Kortlever
Geschreven door
Koen Kortlever

Onze jaarlijkse wedstrijd 'Kies Je Kraker' gaat dit jaar niet op zoek naar het beste liedje van dit jaar. "Er zijn simpelweg niet genoeg goede liedjes", vertelt Maarten Kortlever namens de jury. "Daarnaast verdient dit rare coronajaar een andere opzet. We hebben daarom veel oud-winnaars op één hoop gegooid met de grootste klassiekers uit de afgelopen decennia."

Dat resulteerde in een lijst van dertig liedjes, voornamelijk uit Brabant. Het publiek kon het afgelopen weekend nog suggesties indienen voor de drie overgebleven wildcards. Maarten: "Wij werden goed gecorrigeerd door het publiek. Zij kwamen massaal met een paar klassiekers van bóven de rivieren. Drie topkandidaten waar we heel tevreden mee zijn!"

Uit de vele honderden mailtjes kwamen drie liedjes boven drijven. Toon Hermans met 'Mien waar is mijn feestneus', De Havenzangers met ''s Nachts na tweeën' en André van Duin met 'Er staat een paard in de gang'.

De stembus werd maandag om elf over elf geopend door Jordy Graat, de presentator van 3 Uurkes Vurraf. Iedereen kan vanaf nu stemmen op zijn of haar favoriet. Je mag maar één stem uitbrengen dus denk goed na!

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...