Noodverordening niet meer van kracht in Oosterhout - Omroep Brabant

Noodverordening niet meer van kracht in Oosterhout

1 februari om 18:14 • Aangepast 5 februari om 18:24
In Oosterhout zijn vernielingen aangericht op verschillende plekken (foto: SQ Vision).
In Oosterhout zijn vernielingen aangericht op verschillende plekken (foto: SQ Vision).
De noodverordening in de Oosterhoutse wijken Oosterheide en Slotjes is niet meer van kracht. Volgens burgemeester Mark Buijs zijn er geen signalen meer die aanleiding geven tot het behouden van extra maatregelen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De noodverordening werd op 27 januari afgegeven door de burgemeester. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur mocht niemand op straat zijn in de wijken Oosterheide en Slotjes. Ook mocht niemand zijn gezicht volledig bedekken en was er een verbod op vuurwerk en objecten die als wapen gebruikt kunnen worden.

Hard nodig
Die strenge maatregelen waren volgens Buijs dringend nodig. "Met pijn in mijn hart zie ik dat een klein deel van de Oosterhouters het nodig vindt om de avondklok als excuus te gebruiken om stennis te schoppen", schreef hij destijds in een persbericht.

In Oosterhout werden vorige week zondag, op dezelfde dag van de rellen in Eindhoven, ook vernielingen gepleegd. Op de Loevensteinlaan werden onder meer ruiten ingegooid van een restaurant.

Maandag maakte de gemeente dus bekend dat de noodverordening wordt ingetrokken. Wel zegt Buijs dat hij geen moment zal twijfelen om hard in te grijpen als dat nodig is.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...