Corona in de EBI in Vught: deel gevangenen in quarantaine

1 februari 2021 om 21:23 • Aangepast 2 februari 2021 om 21:09
nl
Een deel van de gevangenen van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zit in quarantaine. Ze mogen hun cel niet uit. Het is een voorzorgsmaatregel nadat twee medewerkers besmet bleken te zijn met corona.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Malini Witlox & Madhavi Raaijmakers

Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) aan Omroep Brabant na berichtgeving van het AD. Het gaat om personeelsleden die volgens het bron- en contactonderzoek contact hadden met de gevangenen.

De gevangenen worden woensdag getest. Tot die tijd mogen ze geen bezoek ontvangen van bijvoorbeeld hun advocaat en ook mogen ze niet 'gelucht worden'. In de EBI zitten bekende gevangenen als Willem Holleeder en Ridouan Taghi.

Maatregelen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) liet eerder weten verschillende maatregelen genomen te hebben om de kans op besmetting met het coronavirus in de gevangenis te beperken. Zo wordt 1,5 meter afstand gehouden, vindt bezoek op de meeste locaties plaats achter plexiglas en is er bij binnenkomst een gezondheidscheck.

Twee weken geleden ging de gevangenis Ter Apel in lockdown, nadat een derde van de gedetineerden was besmet met corona. Iets vergelijkbaars gebeurde bij de gevangenis in Nieuwegein.

Volgens de NOS zijn ook de gevangenissen in Grave, Zaanstad, Heerhugowaard en Roermond getroffen door uitbraken. Daar zijn afdelingen in quarantaine gegaan. Ook in de detentiecentra in Rotterdam en Zeist zijn gedetineerden geisoleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.